OM BOKEN

DINA MENTALA RESURSER PÅ GOLFBANAN

Letar du efter dina mentala resurser, som du dessutom kan använda på golfbanan?
I den här boken kanske du hittar dem.


INSPIRATION FRÅN KINESISK VISDOM

Det är en kort sammanfattning av positiva mentala egenskaper kopplade till de fem elementen, där människokroppen spelar en viktig roll.
Bakgrunden till dessa kopplingar kommer från klassisk kinesisk filosofi, ur vilken mycket visdom går att hitta. Du kommer bekanta dig med de fem elementen och nosa på hur de utmärker sig och samarbetar. Även några andra begrepp beskrivs enkelt, bland annat yin och yang, qi och Shen, plus en hel del annat mellan himmel och jord (golfbana).

HUMöRET

Så, om du tappat humöret någon gång på golfbanan eller bara vill piffa upp ditt tankemönster, har du här möjlighet att hitta krafterna för att få loss energin och låta motivationen flöda. Med en släng av humor i text och de härliga illustrationerna, kan du läsa boken om och om igen, lära känna dig själv, boosta ditt självförtroende och ta dig an matchen mot golfbanan med ny glöd!

ReMinders

Boken fungerar som en kompis, den pratar med dig. Och längst bak hittar du små runda etiketter (ReMinders) i fem olika färger. En penna med silverfärg följer även med, så att du direkt kan börja jobba med att påminna dig om det som ger dig energi! Pennan kan också användas till att rita en markering på golfbollen.


ATT SAMARBETA

En förutsättning för att använda sina mentala tillgångar, är att börja samarbeta med både hjärna och hjärta. Lyssna på hur de båda låter. Hur går tankarna i hjärnan? Går de på vägar som leder dig framåt, till destinationer som du ser fram emot? Eller rör de sig på avtagsvägar och omvägar, eller bara bakåt? Och vad säger hjärtats röst?

Som du märker är det rätt mycket du lyssnar på. Och inte nog med det, det kommer in mängder av information utifrån också. Mitt i allt finns du, för att lista ut hur du vill samarbeta med dig själv, golfklubbor och golfbanan. Så att du kan förflytta golfbollen från punkt A (förslagsvis från tee) till punkt B (hålet i vilket flaggan står, inte hålet som sorkar, rävar och grävlingar grävt) på så få slag som möjligt.

I boken kan du läsa om hur olika enheter och energier samarbetar, för att tillsammans bilda en så välfungerande helhet som möjligt. Denna helhet är ju DU! Och du kommer kunna läsa om vilka fördelar som döljer sig bakom många mindre klämkäcka egenskaper. I slutet på varje element finns det en lista på hur de vanligaste obalanserna ser ut, plus att du även får tips på vad du kan göra för att bidraga till upprätta stabilitet och harmoni.


ReMinders

Sätt en klisterlapp nedanför greppet på din golfklubba. På den har du skrivit eller ritat något som är viktigt för dig att bli påmind om. Kanske det handlar om att hålla fokus, eller något som du håller på att träna in i din sving. Eller varför inte bara känna kraften i det elementet.

Läs om de olika elementens stärkande tendenser och tillåt dig aldrig att glömma dina mentala tillgångar.


Låt boken, med både penna och ReMinders, hänga med i bagen!

Din alldeles egna mentala powerbank.